Over mijn werk

Sinds mijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie maak ik installaties, beelden en tekeningen.

Mijn werk kenmerkt zich door een eigen herkenbare en heldere beeldtaal. In mijn beelden zijn absurdistische- situaties te zien waarin de mens zich op een ongemakkelijke manier verhoudt tot dagelijkse objecten en het eigen lichaam. In deze werken toon ik mijn persoonlijke kijk op de complexiteit van het dagelijks leven. Sociale interactie wordt zichtbaar in de (on)mogelijkheden om fysieke nabijheid te ervaren tot de ander. Ik streef ernaar individuele herinneringen terug te brengen tot de essentie en met minimale middelen tot een gelaagd beeld te komen.

Ik werk vanuit zowel concepten als ook het proces dat door materiaalonderzoek ontstaat. De omgeving is vaak onderdeel van mijn werk. Door de focus te houden op de inhoudelijke ontwikkeling van mijn werk én in gesprek te gaan met collega- kunstenaars scherp ik mijn eigen beeldtaal voortdurend aan.

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar werk ik als trainer en adviseur aan de ontwikkeling van cultuureducatie in met name het Primair Onderwijs.