Over mijn werk

Sinds mijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 1994 maak ik installaties en tekeningen. Mijn tekeningen zijn vaak grote silhouetten op de muur maar ook kleine verhalende afbeeldingen op papier. 

In de installaties geef ik vorm aan de ruimte zonder een vrijstaand beeld te maken. Zowel de muur als de vloer spelen een belangrijke rol. Hoewel het werk ruimtelijk is, heeft het een tweedimensionale component door de combinatie van beelden met tekeningen op de muur. Het is als een ruimtelijke tekening; fragmentarisch samengesteld vanuit losse onderdelen. Schaduw, licht en het contrast van zwarte contouren tegen een witte achtergrond zijn beeldelementen die veel in mijn werk te zien zijn. In de besloten ruimte tussen muur en vloer vertellen objecten die verwijzen naar dagelijks handelen -bed, bank, tafel en stoel- het verhaal.

Naast mijn werk als beeldend kunstenaar werk ik parttime als adviseur en trainer op provinciaal (Plein C) en landelijk niveau (LKCA) aan de ontwikkeling van cultuuronderwijs in het Primair Onderwijs.